01_Photocomposite Rendering
01_Photocomposite Rendering

press to zoom
02_Building Sections
02_Building Sections

press to zoom
09_Exterior Rendering
09_Exterior Rendering

press to zoom
01_Photocomposite Rendering
01_Photocomposite Rendering

press to zoom
1/9

BRION CEMETERY VISITOR'S CENTER

WHERE | Tomba Brion, Altivole, Italy

 

WHEN | Spring 2016

 

PROJECT NARRATIVE

 

Situated directly adjacent to Carlos Scarpa’s iconic Brion-Vega Cemetery in Northern Italy. This project, done almost entirely in analogue consisted of a thorough analysis of the project itself as well as the eventual siting, design, and development of an accompanying visitor’s center.

Tucked into the southern corner of the cemetery, the project breaks the wall in a single instance to actively engage with the cemetery, allowing for the re-articulation of the sites spatial sequence to allow for more linearity. Like the cemetery itself, the project demonstrates the relationship between life and death through the encapsulation of self-contained micro-biomes within thickened glass wall conditions to symbolize how life and death are entirely intertwined.